lauantai 13. syyskuuta 2014

Ohjelmaa kahdelle viikolle

Loppukuun ohjelmaa, 15.-30.9.
Yllä kahden seuraavan viikon lukujärjestys. Tällä hetkellä vietän pitkää viikonloppua, sillä ensi maanantaina, 15.9., meillä on sakun kanssa vapaapäivä! Myös ensi viikon perjantaina olemme vapaalla jalalla - pitää siis koittaa keksiä paljon kaikkea jännittävää tekemistä.

Tämän lauantain vietimme seikkaillen ympäri Sapporoa metrolla. Lähdimme liikkeelle puoleltapäivin ja kotiin palasin seitsemän jälkeen - melko rankkaa siis. Jalat on ihan hyytelönä vieläkin. Sainpahan ostettua hienon paidan, ja nähtyä kauniita maisemia!



Aamusella kävelimme lähimmälle metropysäkille (nishi nijuhatchome), ostimme automaatista donichika-liput (500 jenillä saa liikkua päivän aikana metrolla niin paljon kuin sielu sietää, lippu on kuitenkin mahdollista ostaa vain lauantaisin,sunnuntaisin ja juhlapäivinä) ja suuntasimme Sapporon asemalle. Metrolla täytyy ajaa ensin Odori-puistolle (oranssia Tozai-linjaa), jossa täytyy vaihtaa joko Namboku- tai Toho-linjalle. Perillä asemalla kiersimme Sapporo Stellarin liikkeitä parisen tuntia, jonka jälkeen jatkoimme seikkailua. Tässä kohtaa olin kerennyt kuitenkin jo hävittää metrolippuni, voi vitja! Jouduin siis ostamaan uuden. Metroilimme ensin takaisin Odorille ja jatkoimme siitä oranssia Tozai-linjaa Maruyama koenille.

Maruyama-puistossa meidän oli tarkoitus ottaa osaa Suomi-Hokkaido -seuran pesis- ja mölkkytapahtumaan, mutta emme loppujen lopuksi löytäneet tapaamispaikkaa... hups. Löysimme kyllä puistoon ihan helposti, sillä olemme käyneet siellä aikaisemminkin, mutta emme kyseistä kohtaa jossa tapahtuma järjestettiin. Luulimme kyllä, että haravoimme puiston joka kolkan kävellen lävitse, mutta ilmeisesti jotain jäi huomaamatta.

Pakko ihkuttaa mun uutta lippistä

Mihin seuraavaksi?

Maruyama koen




Huomenna menemme kyseisen seuran toiseen tapahtumaan. (Pääsemme seuraamaan Yabusame-esitystä ja -seremoniaa! Kyseessä siis vanha japanilainen taistelulaji, jossa ratsastetaan hevosella ja ammutaan jousipyssyllä.) Tällä kertaa olemme sopineet erään seuran kielitiimiläisen kanssa tapaamisen etukäteen Maruyama koen -linja-autoasemalla, eli ehkä pääsemme perille asti kun on joku opastamassa.

Googlekuva yabusamesta

Käytiin syömässä myös pienet välipalat KFC:ssä - enpä taida mennä uudestaan. Huono kokemus: kana oli liian rasvaista, paneerauksen mausteet eivät olleet mieleeni, ranskalaiset menetteli, ketsuppia liian vähän ja roskaa tuli kauheasti. Olipahan kokemus. Saku osti myös mister donutilta viiden donitsin pakkauksen, eikä sekään kovin hääppöinen ollut. Mutusteltiin puistossa.

Ei hyvä




♥ Ella

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti